• Faciliteiten

    De 400 meter baan is de bekendste schaatsbaan voor wedstrijden. Wie kent de beelden niet? Een vol stadion, duizenden toeschouwers gekleed in het oranje op de tribune, een gezellig dweilorkest en natuurlijk de topschaatsers! Het lange­baan­schaatsen kent de volgende afstanden: 100, 500, 1.000, 1.500, 3.000, 5.000, 10.000 meter en ploegen­achter­volging.

    De kampioenschappen zijn onderverdeeld in allroundschaatsen, sprinten en per afstand. Het meest bekend zijn de nationale, Europese en Wereld­kampioen­schappen.

  • Clubs

    Thialf stimuleert het trainen van schaats­liefhebbers en het ont­wikkelen van hun techniek. Daarom wordt de ijsbaan  gebruikt door schaatsclubs en verenigingen uit Friesland, Groningen en Drenthe. De zomertrainingen worden voor­namelijk in de vestigingsplaatsen van de verenigingen gehouden. Klik op onder­staand logo om naar de website van de betreffende schaats­club te gaan. 

  • Schaatsseizoen 2019-2020

    Thialf maakt het mogelijk dat je ook zelf op de snelste laag­landbaan van Nederland kunt trainen! Zo kun je schaats­lessen volgen bij Schaats­school Thialf, Jeugdschaatsen.nl of schaatsen voor mensen met een longaandoening. Je kunt je ook aansluiten bij clubs- en verengingen bij jou uit de buurt. Daarnaast kun je tijdens recreatieuren in Thialf komen schaatsen. Een evenement bijwonen en de echte Thialf sfeer proeven? In schaatsseizoen 2019/2020 kun je weer een aantal grote schaats­evenementen verwachten.