• Faciliteiten

  Shorttrackschaatsen is ontstaan in 1890 in Engeland, ge­ïnspireerd op het populair rol­schaatsen. Het schaatsen wordt gedaan op een speciaal uit­gezet 111,11 meter parcours op een ijshockey­baan.

  De schaatsers hebben hogere schoenen aan dan de lange­baan­rijders, om zo beter door te bochten te kunnen. In ritten met vier tot acht schaatsers tegelijk in de baan, vraagt de sport om tactiek, behendig­heid en acceleratie­vermogen. Tijdens de Europese en Wereld­kampioen­schappen wordt een all­round toernooi gereden en wint degene met de meeste punten na vier afstanden.

  Naast de individuele races wordt er bij iedere wedstrijd ook een estafette ge­schaatst. De rijders wisselen elkaar af door middel van een duw, waarmee ze snel­heid aan elkaar doorgeven. Een bekende short­tracker is Sjinkie Knegt.

   

 • Clubs

  Shorttrackclub Thialf traint drie keer per week in Thialf. Elke training weer racen de leden van de club, jong en oud, met hoge snel­heden door de bochten, wat een enorme kick geeft.

  In de winter­maanden trainen de leden op het ijs. Zomers trainen de leden buiten op skeelers, op de fiets of ze gaan hard­lopen, om zo een goede basis te leggen voor het volgend seizoen.

  De leden kunnen elk seizoen meedoen met club-­ en regio­wedstrijden.

  Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van Shor­ttrack Club Thialf: www.shorttrackthialf.nl/

 • Maak het mee!

  Voor het publiek is shorttrack een geweldige kijksport. Een sport vol actie, spanning en spektakel. Naast de clubwedstrijden worden in Thialf ook grote shorttrack evenementen geschaatst. 

  Kijk op de evenementenkalender wanneer de shorttracktoernooien in Thialf zijn.